Fundacja EOS
Start Doświadczenie Akademia Ekonomii Społecznej
Akademia Ekonomii Społecznej

Od dnia 1 września 2010 r. do dnia 31 maja 2011 r. Fundacja EOS realizowała zadanie publiczne AKADEMIA EKONOMII SPOŁECZNEJ dofinansowane z Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich. Priorytet IV. Rozwój Przedsiębiorczości Społecznej. Obszar Wsparcia I. Przedsiębiorczość społeczna i upowszechnianie idei partnerstwa trójsektorowego. Zadanie było współfinansowane przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej w ramach  Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich na podstawie umowy z dnia 09.07.2010 r. nr 483_II/10.

AKADEMIA EKONOMII SPOŁECZNEJ skierowana była do 16 podmiotów ekonomii społecznej z powiatów ryckiego, lubartowskiego, łukowskiego i radzyńskiego. W ramach Akademii organizację uczestniczyły w:

1. trzy modułowym szkoleniu:

- Przedsiębiorcze działania, społeczne zyski – zarządzanie organizacją pozarządową.

- To nie jest takie trudne – finanse w ngo.

- Wzmocnienie kompetencji społecznych.

2. doradztwie:

- etyczne aspekty działalności ngo

- biznes plan

- promocja

- doradztwo prawne

- doradztwo w zakresie pozyskiwania środków na działalność

3. wizycie studyjnej:

- szlakiem wiosek tematycznych wraz ze szkoleniem „Jak założyć wioskę tematyczną?”

W wyniku szkoleń i doradztwa każda z organizacji przygotowała strategię rozwoju oraz kodeks etyczny organizacji.

Notice: Undefined variable: lineon in /home/KONTA/WWW/CLASSIC/f/fundacjaeos/_public_html/eos/templates/greentea/html/mod_footer/default.php on line 1
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem dostępnym na licencji GNU GPL.
Joomla themes